Fundatia Solidaritate si Speranta a Arhiepiscopiei Iasilor isi pune serviciile in sociale in folosul familiilor nevoiase din judetul Iasi prin ajutorarea copiilor sa aiba hrana, hainute si educatiie, a parintilor prin programele de recalificare si reintegrare in societate si pe piata muncii, prin oferirea unui sprijin unor batrani singuri, bolnavi si neajutorati concretizat prin alimente, mese calde, imbracaminte, medicamente, scutece si alte lucruri trebuincioase varstei si greutatilor lor.

In ultimul timp, numarul solicitarilor de interventie adresate organizatiei noastre a crescut semnificativ, in paralel cu restrangerea posibilitatilor de finantare, ceea ce ne obliga la intensificarea eforturilor de cautare in mediul privat a solutiilor necesare mentinerii serviciilor noastre.

In acest sens, am pus bazele unei campanii de strangere de fonduri concretizata printr-o succesiune de evenimente caritabile menite sa adune fondurile atat de necesare pentru continuarea activitatilor sociale si eventual dezvoltarea lor.

Dintre activitatile de referinta, poate cel mai important si relevant este spectacolul intitulat „Zambeste, copile!” in ideea in care scopul acestuia este unul caritabil, iar banii pe care ii vom aduna cu aceasta ocazie sunt destinati ajutorarii unor copii defavorizati din judetul Iasi, copii care in ciuda neajunsurilor din familiile din care provin isi doresc sa faca pasi catre o viata mai buna, luand calea viitorului prin scoala si invatatura.

Practic, Fundatia Solidaritate si Speranta detine doua centre de zi pentru copii (unul in Municipiul Iasi si unul in comuna Barnova, jud. Iasi) unde copii nevoiasi vin zilnic dupa scoala si isi iau pranzul (pentru unii e chiar singura masa de care au parte zilnic) dupa care se retrag in salile special amenajate unde isi fac temele, primesc meditatii la materiile care prezinta dificultati de intelegere sau asimilare pentru fiecare copil in parte, iau parte la sedinte de terapie individuala sau de grup cu psihologi specializati, organizeaza activitati educative, recreative si de socializare, etc.

Ne motiveaza cel mai mult in actiunile de strangere de fonduri pe care le intreprindem, taria si dorinta copiilor de a-si depasi conditia, de a merge inainte cu fruntea sus, de deveni oameni responsabili prin scoala si invatatura.

Acesti copii sunt copii care care vin din medii sociale defavorizate, familii destramate, cu parinti care abuzeaza de alcool si violenta, copii care au rani de la munca  ai care, inainte, nu si-au scris niciodata temele, copii care au uitat cum e sa te joci sau pur ai simplu, nu au stiut niciodata, copii care au nevoie de atentie, dragoste, timp, reguli, ordine si siguranta.

Centele  de zi ale Fundatiei se doresc a fi „case ale bunicilor”, spatii curate, organizate si cu puternice rezonante afective in inimile micutilor. Desi le este greu sa isi faca temele, sa lucreze exercitii suplimentare, sa isi puna lucrurile in ordine, sa fie atenti si ascultatori (pentru ca nu au vazut niciodata asa ceva in casele lor), copii continua sa isi doreasca sa vina…

Reclame